Днес, 16 юни 2022г.,  от 18,30 ч. в Дом на

...
Днес, 16 юни 2022г.,  от 18,30 ч. в Дом на
Коментари Харесай

Юлияна Антонова-Мурата представя в Пловдив третата си книга „Сан сан, Япония“

Днес, 16 юни 2022г.,  от 18,30 ч. в Дом на културата „ Борис Христов “, Голяма конферентна зала ет.2., ще се състои една дълго чакана среща с една забележителна жена, която освен гордо носи името българка в страната на изгряващото слънце – Япония, само че е и потвърдено един от най-интересните разказвачи на човешки истории за японския обичай, просвета, освен това разказани с доста обич.

Юлияна Антонова-Мурата ще показа пред пловдивската аудитория своята последна книга „ Сан ранг, Япония “. Авторката е българка по родолюбие, космополит по образование и японка по дух. Талантът ѝ да открива вдъхновяваща история в дребната привидно преживелица, умеенето да приказва с хората по този начин, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изтънчено като в японска гравюра, трансформира двете ѝ предходни книги „ Моши моши, Япония “ и „ Уки уки, Япония “ в бестселъри.

Новият алманах с разкази „ Сан ранг, Япония “ е естествено продължение на устрема ѝ да раздипля пред читателя – слой по слой многоликата душа на японската просвета и метод на мислене. А когато това е направено с любов, схващане и поклонение, постоянно допира сърцето. „ Сан ранг, Япония “ е оня ярък лъч, който пронизва съзнанието, с цел да остави диря.

Организатор и хазаин на срещата в града под тепетата е Община Пловдив, отдел „ Култура, археология и културно завещание “. Неин хазаин е заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

Юлияна Антонова-Мурата е пълномощен министър с три мандата в Българското посолство в Токио. Тя продължава да живее със своя японски брачен партньор в страната на изгряващото слънце. Срещите си, които назовава уроци по положителни взаимоотношения, разказва забавно в къси разкази в своите книги.

Повече за създателя:
https://moshimoshibg.blogspot.com/p/blog-page_14.html?m=1page_14.html?m=1
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР